måndag 1 april 2013

Glas

Igår köpte jag nya dricksglas. Vi har en fullstor diskmaskin och på två personer i hushållet så fyller vi den inte förens alla dricksglas och nästan alla tallrikar och bestick är använda så vi behövde fler dricksglas. Sambon och jag hade pratat om att köpa Ittala men de kostar ju en slant, inte jättemycket men inte billiga som Ikea heller. När jag var en sväng på stan och gick in på Cerverabutiken så var det 20% rabatt på Ittalas Kartio glas*jippi* Dock var färgen lightblue i den större modellen slut så det fick bli färgen seablue. Tur att det är öppet köp så vi skulle kunna lämna tillbaka dem om de inte passade in eller om vi inte tyckte om färgen på plats i köket (kan vara kinkigt det där, måste ses på rätt plats och i den rätta miljön, först då vet man) ;-)

Den stora eller lilla? Den lilla är faktiskt bäst som selterglas, alltså på sidan om ett vinglas på en middag t.ex. Det är färgen lightblue till höger och seablue till vänster.
Jo det blev de stora seablue. Sambon var med och valde via telefon. Hoppas bara de passar hemma nu?
Eva Solo har även fått färgglada glas. De är mittemellan Ittalaglasen i storlek. De var ett alternativ om vi inte skulle köpt Ittalaglasen. Men vi behövde lite större glas.
Ja nu står de här hemma på den öppna kökshyllan. De fick stå där en stund innan jag tog bort prislappar och och så. Känna in om de var rätt/rätt färg. Men de blir kvar. Hyfsat tunga och gedigna. Signalerar kvalitet. :-)

Kram T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar