lördag 27 april 2013

Spontana fredagen.



Igår kväll var vi spontana och bestämde oss för att äta ute sambon och jag. Jättetrevlig idé men kanske inte den bästa när det gäller Stockholm och dessutom lönehelg. Då är det nästan praktiskt omöjligt att få tag på bord om man inte bokat i förväg. Nu ville sambon också prova det nya stället The Flying Elk i Gamla Stan. Vi begav oss dit och visst var det fullt! De har både restaurang, vinbar och en pub. Alla bokningsbara bord var fulla, sedan hade de 20 obokningsbara som man kunde ställa sig i kö på. Vilket vi gjorde och det var 1 timmes väntetid. Jobbigt när klockan redan är sju och vi var jättehungriga. Men det var bara att bita i det sura äpplet och göra det. Vi tog dock sedan en runda runt i Gamla Stan och kollade om det fanns något ledigt på någon annan restaurang? Men det var fullt överallt! Givetvis! ;-) Vi kom tillbaka till The Flying Elk och fick vänta i pub baren där vi tog något att dricka och något att tugga på så vi inte skulle svälta ihjäl.


Tillslut fick vi bord och väntan var värd det. Maten var superb, vi drack riktigt gott vin som kostade skjortan (så kan det gå när man beställer vin utan att ha sett vinlistan..... hahaha). Jättesmaskig dessert som bestod av en choklad "mudcake" med pistageglass *mums*

Min varmrätt som var "korv med bröd" Lite lustigt men jag blev väldigt mätt. En korv restaurangen gör själv på gårdsgris och smaksatt med parmesan och ovanpå en massa smarriga saker plus ost.
Choklad "mudcake" med pistageglass.
Den kända hamburgaren som ska serveras här serveras bara på söndagar så det blir nog ett till besök inom en snar framtid.

Bild från The Flying Elks Facebooksida
Bild från Nöjesguiden.se
Miljön är väldigt skön med murriga färger men som inte blir för mörkt utan bara mysigt. Särskilt om man som vi satt längs med fönstren där ljuset är bra. Många fina detaljer i hela restaurangen från lampor och speglar på toaletten. De hade den sorts spegel som det pratas mest om på inredningsbloggar, en rund spegel med läderremmar. Det fanns en större variant utanför toaletterna och en liten mindre inne på toaletten. Jag blev sugen på att ta med en hem, men det gick inte! Den var rejält fastlimmad i väggen! Där hade de tänkt till om eventuella fulla gäster! haha :-)

Så här såg speglarna ut nästan. Dessa speglar är designad av Studio Evolution för Doimo Idea. Bilden har jag lånat från bloggen Mixathem.




Kram T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar